fbpx

Ons verhaal

Hoe het allemaal begon, van idee tot concept en eindproduct

Ambassadeur Ron
2012
2012

Auto-ongeluk

In 2012 heb ik, Frank, oprichter van Franky’s, na een auto-ongeluk een whiplash opgelopen. Door die whiplash had ik een lange periode last van mijn nek, hoofd en schouders. Ik sliep slecht, kon mij niet goed concentreren en was continu vermoeid. Na veel bezoeken bij de fysiotherapeut met weinig resultaat gaf iemand mij de tip om eens te kijken naar een nieuw kussen.

2012-2018
2012-2018

De zoektocht

Zo gezegd, zo gedaan. En daar begon de zoektocht. Wat was dat moeilijk! Meerdere kussens geprobeerd en honderden euro’s uitgegeven, maar niks lag echt lekker. Ze waren te zacht, te stevig, niet milieuvriendelijk of gaven geen goede nekondersteuning. Hoe kan het dat een verkoper je een kussen adviseert maar deze totaal niet lekker ligt? En waarom krijgt een man van 1.90 m met brede schouders hetzelfde kussen mee naar huis als een slanke vrouw van 1.60 m? Dat moet anders kunnen dacht ik.

2018-2019
2018-2019

Het concept

En zo was daar het idee voor Franky’s. Ik wilde een eigen kussen ontwikkelen. Een kussen die je zelf kan samenstellen en daardoor geschikt is voor iedere soort slaper. Niet alleen als je nekklachten hebt, maar ook als je gewoon comfortabel wilt slapen.


Maar wat maakt Franky’s uniek? Het samenstellen van kussens niet. Dat bestond al. Wat Franky’s Pillow uniek maakt is dat je enerzijds verschillende lagen kunt combineren en anderzijds gebruik maakt van twee compartimenten met twee ritsen, waardoor je niet alleen de dikte maar ook de hardheid zelf kunt samenstellen.

2020
Frankys Pillow kussen met lagen hotel
2020

Franky's is geboren!

Vervolgens heb ik een team met de beste ontwikkelaars en leveranciers uit de slaapindustrie om mij heen verzameld. Samen hebben we Franky’s, hét gepersonaliseerde kussen, ontworpen.


In overleg met experts is onderzocht welke eigenschappen verschillende materialen hebben en bepaald wat de meest geschikte materialen zijn. Het moet tenslotte het beste van het beste zijn en het gebruiken van milieuvriendelijke, duurzame materialen was een must. En dat is ons gelukt!

2021
2021

Samenwerking met Japan

Wat hierbij benoemen? Kickstarter uit 2020 nog ergens terug laten komen?

Alles uit je dag halen begint bij een goede nachtrust!