fbpx

Ambassadeur aan het woord

Ambassadeur Ron

Ron van den Berg

Beroep: Fysiotherapeut

Ron van den Berg is intussen meer dan 25 jaar werkzaam als fysiotherapeut. Daarvoor was hij al ruime tijd bezig met zijn passie: als sportinstructeur sporters helpen bij het trainen, herstel en revalidatie. Ron heeft in die tijd een brede basis gelegd om uiteindelijk vanuit zijn passie door te ontwikkelen tot de fysiotherapeut die hij nu is.

Al geruime tijd is Ron een zeer tevreden gebruiker van Franky’s Pillow. Vanwege zijn achtergrond als fysiotherapeut hebben wij hem daarom een aantal vragen gesteld over Franky’s Pillow.

“Als ervaringsdeskundige geeft Ron aan dat het kussen van uitstekende kwaliteit is, perfect aanvoelt en doordat het kussen in hoogte aanpasbaar is, zou hij Franky’s Pillow aan iedereen aanbevelen!”

Ron van den Berg, Fysiotherapeut

Achtergrond van Ron

Ron is algemeen fysiotherapeut, maar heeft zich in het bijzonder toegelegd op sporters. Het liefst zorgt hij ervoor dat sporters die geblesseerd raken snel van pijnklachten afkomen en daarvan revalideren, zodat zij snel weer kunnen sporten zonder pijn. Om patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen en een correcte diagnose te kunnen stellen maakt hij gebruik van onder andere echografie. Daarnaast maakt hij ook gebruik van Dry Needling en shockwave om zijn patiënten er zo snel mogelijk weer bovenop te helpen.

Zijn bijzondere interesse voor sporters is ontstaan uit het feit dat sporters vaak lichamelijke grenzen opzoeken. Mochten zij onverhoopt geblesseerd raken, doordat zij die grens overschrijden, dan zijn sporters vaak extra gemotiveerd om snel en goed te herstellen om zo het sporten weer op te kunnen pakken. Door zijn expertise als fysiotherapeut en ervaring als sporter kan hij net dat beetje extra geven om geblesseerden weer de goede weg op te helpen.

Wat is de ervaring van Ron met Franky’s Pillow?

Ron weet als geen ander dat de juiste voeding en een goed herstel bijdragen aan het voorkomen van sportblessures. Een belangrijk onderdeel van het herstel is het hebben van een goede nachtrust. Een goede nachtrust zorgt voor minder stress en beter spierherstel na een trainingssessie. Ron geeft aan dat een belangrijk element voor een goede nachtrust een goed kussen is. Het is daarbij van belang dat je een kussen hebt waarbij het lichaam zich kan aanpassen aan de lighouding. Deze lighouding wordt medebepaald door de manier waarop het hoofd op het kussen rust. En dit is volgens Ron precies waar Franky’s Pillow zich in onderscheid. Het kussen is aan te passen aan iedere gewenste lighoogte doordat je zelfstandig een laag kan toevoegen of eruit kan halen. De schouder/hoofd-positie van het kussen is daardoor perfect aan te passen op jouw persoonlijke lichaamshouding.

Daarbij komt dat een goede slaaphouding kan helpen bij het voorkomen van nekklachten. Eén van de elementen die kan helpen bij het voorkomen van nekklachten is volgens Ron toe te wijzen aan een kussen dat optimaal aangepast kan worden aan de slaaphouding. Door een goede slaaphouding voorkom je namelijk mogelijk nekklachten en zorg je ervoor dat je ongestoord kan doorslapen. Dit zorgt voor een optimaal herstel van het lichaam en dat is iets wat Ron als fysiotherapeut aanmoedigt.

Als ervaringsdeskundige geeft Ron aan dat het kussen van uitstekende kwaliteit is, perfect aanvoelt en doordat het kussen in hoogte aanpasbaar is, zou hij Franky’s Pillow aan iedereen aanbevelen!

Alles uit je dag halen begint bij een goede nachtrust!