fbpx

Het verhaal van Franky’s Pillow

Hi, mijn naam is Frank

Ik ben oprichter van Franky’s. Tof dat je interesse hebt in ons kussen en benieuwd bent naar het verhaal achter Franky’s. We zijn Franky’s gestart met als doel een kussen te ontwikkelen die voor iedereen geschikt is. Of je nu klein of groot bent, op je rug slaapt of liever op je buik of zij ligt. Franky’s stel je thuis samen en zorgt daarom voor iedereen voor een comfortabele, gezonde nachtrust.

Het auto-ongeluk

Jaren geleden heb ik na een auto-ongeluk een whiplash opgelopen. Een whiplash brengt grote gevolgen met zich mee. Zo had ik een lange periode last van mijn nek, hoofd en schouders. Ik sliep slecht, kon mij niet goed concentreren en was continu vermoeid. Na veel bezoeken bij de fysiotherapeut met weinig resultaat gaf iemand mij de tip om eens te kijken naar een nieuw kussen.

De zoektocht

Zo gezegd, zo gedaan. En daar begon de zoektocht. Wat was dat moeilijk! Meerdere kussens geprobeerd en honderden euro’s uitgegeven, maar niks lag echt lekker. Ze waren te zacht, te stevig, niet milieuvriendelijk of gaven geen goede nekondersteuning. Hoe kan het dat een verkoper je een kussen adviseert maar deze totaal niet lekker ligt? En waarom krijgt een man van 1.90 m met brede schouders hetzelfde kussen mee naar huis als een slanke vrouw van 1.60 m? Dat moet anders kunnen dacht ik.

Het concept

En zo was daar het idee voor Franky’s. Ik wilde een eigen kussen ontwikkelen. Een kussen die je zelf kan samenstellen en daardoor geschikt is voor iedere soort slaper. Niet alleen als je nekklachten hebt, maar ook als je gewoon comfortabel wilt slapen.

Maar wat maakt Franky’s uniek? Het samenstellen van kussens niet. Dat bestond al. Wat Franky’s Pillow uniek maakt is dat je enerzijds verschillende lagen kunt combineren en anderzijds gebruik maakt van twee compartimenten met twee ritsen, waardoor je niet alleen de dikte maar ook de hardheid zelf kunt samenstellen.

Franky’s is geboren

Vervolgens heb ik een team met de beste ontwikkelaars en leveranciers uit de slaapindustrie om mij heen verzameld. Samen hebben we Franky’s, hét gepersonaliseerde kussen, ontworpen.

In overleg met experts is onderzocht welke eigenschappen verschillende materialen hebben en bepaald wat de meest geschikte materialen zijn. Het moet tenslotte het beste van het beste zijn en het gebruiken van milieuvriendelijke, duurzame materialen was een must. En dat is ons gelukt!

Toe aan een goede nachtrust?